Alla gamla inlägg

Bantning och olika bantningsmetoder är temat för denna sida. Skriv gärna i Gästboken!

20120918 Skam den som ger sig! Har bokat tid hos Anna på 4Health imorgon för att får hjälp. Äter bra idag. Använder matkalkyl.

20120916 LCHF ja funkar det verkligen eller äter jag för mycket? Upp och ner i vikt hela tiden. Inte mycket men ingen stadig nedgång.

20120905 Tappade sugen totalt men gick i alla fall inte upp mer än ett kg. Nu är det LCHF igen efter att ha varit på ett föredrag hos Anna på 4health.se. Började för en vecka sedan och det känns bra. Lite sötsug fortfarande på kvällarna. Försöker fylla i på matkalkyl.se för att hålla koll på vad jag äter men en blandad sallad är lite svår att få in där tycker jag. Annars är det ett toppenprogram.

Nu måste jag tillbaka till mina hemsidor. Kolla gärna www.aestim.se!

20120430 Texten nedan är inte rätt 2 kg på två veckor drygt har det blivit. Varför har min våg fått spel på detta sätt? Helt sjukt! Min vännina vägde sig och då sprack lyckobubblan. Sen vägde jag mig i stugan och konstaterade att det inte alls stämde. Så TRIST!!! Fortsätter ändå för jag tror det är bra för mig men motivationen dök en aning.

20120427 Över 6 kg på två veckor. Tror inte på vågen. Med denna takt har jag nått målvikten i nästa vecka. Ska uppsöka en andra våg idag. LCHF är fantastiskt! Jag är inte ens hungrig. Ska enligt expertis ha brutit mitt sockersug nu eftersom jag fullbordat 2 veckor..

20120426 Nu har jag använt LCHF i snart 2 veckor och gått ner nästan ! FEM KG !! 4,7 för att vara exakt. Invägning för 2 veckor imorgon. Kanske det blir 5 kg trots allt.
Jag har inte ens varit riktigt hungrig. Visst var jag sugen på en chokladbit eller kaka igår när jag var på konferens hela dagen. Men jag skippade potatis, bullar och kakor och åt lite ost o skinka till frukosten, kött, sås och sallad till lunchen och drack ett glas vin till avslutningen och mådde jättebra.

20120415 Sydsvenskan idag om att äta för att bli lycklig. SDS Ät dig lycklig
Nog är det mycket i listan nere som liknar LCHF! Jag är på rätt väg helt säkert.

Detta blir du lyckligare av:
Omega 3 (fet fisk, linfröolja): Humör, hjärnfunktion, minne, koncentrationsförmåga, hjärta, kärl, leder, hud
D-vitamin (Sol, kosttillskott): Humör, ork, motivation, immunförsvar, hormoner, leder, hud.
Magnesium (Hasselnötter, hallon, fullkornsprodukter): Humör, sömn, muskelavslappning, matsmältning, nervsystem, hjärta.
Zink (Ostron, pumpakärnor, skaldjur, kött): Humör, immunförsvar, hud, matsmältning
B-vitamin (jäst, mörkgröna bladgrönsaker): Humör, matsmältning, hud, hjärna.
Selen (Skaldjur, paranötter): humör, skyddar mot tungmetallförgiftning och skador på celler.
Krom (skaldjur, fullkornsprodukter, ägg, kyckling): Humör, jämnt blodsocker, sund vikt.
Undvik: socker, mjölmat, snabba kolhydrater, gluten, friterad mat och stress.

Källa: Global Happiness Organization – en ideell organisation som på vetenskaplig grund vill öka lyckan och minska lidandet i världen.

20120413 Nu är det LCHF som gäller och jag använder www.matkalkyl.se för att hålla koll på vad maten innehåller. Det är ett suveränt gratisprogram!

20120317 Blir helt tokig. På Facebook får jag hela tiden reklam för bantningspiller och andra bantningsgrejer denna gång för total detox plåster. Det skulle dra ut gifter och flera kg i veckan! Vem tror på sådant?? Bara bluff och båg.

20120306 Dagens proteindrink:
1 dl A-fil ekologisk 3% fett
1 apelsin
1 skopa trippel proteinpulver
1 msk Acai
1 msk blandning linfrö, fibrex och salladsfrö
1/2 krm ingefära
1 kapsel probiotika
Vill ju inte använda Nutrilett. Visste redan att det innehåller för mycket socker eftersom jag alltid läser innehållsförteckningen. Vad finns att välja på?

20120227 När tar det slut? Tramset om att man blir mindre smart och inte kan idrotta med LCHF?

Debatt på tv4 Kvällsöppet

20120127 Rensar mentalt just nu. Inte så lätt som det låter. Portföljkost var en kanske inte ny men intressant diet som dök upp i SDS i veckan. Man forskar på den på Lunds Universitet.
www.dn.se/nyheter/vetenskap/pigg-och-frisk–med-annorlunda-mat

diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/kostportfoelj-skaerper-minnet-och-minskar-diabetesrisken/

Om LCHF

www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1601578/Mat-som-religion.html

20120119 Ja det nya året har väl inte startat helt bra. Fortfarande 2 kg upp sen före jul. Inte så kul. Har börjat försöka boosta mig dock med hälsodrycker.

En handfull frysta jordgubbar,1/2 grapefrukt, en halv banan och 2 tsk Spirulina mixas fyll sen på med lite bubbelvatten. Jag häller i 1 tsk linfrö och 1 tsk psylliumfrön i glaset.

1 dl A-fil (youghurt), 1 apelsin, 1 päron, 1 msk acai och 2 tsk spirulina (kan blandis i senare) mixas och sen hälls bubbelvatten i. Jag häller i 1 tsk linfrö och 1 tsk psylliumfrön i glaset.

20111103 Huu Upp 1,5 kg på några dagar och julen har inte ens börjat! Hårda tag igen. Inte kul alls och julbord ikväll. Hur ska detta sluta.

20111128 Bantning med proteinpulver? Ska försöka. Kolla under bantningsmetoder. Ska försöka se till att vara i ketosis så jag får i mig max 20 g kolhydrater/dag.

20111120 Äta ute är ett visst problm för mig. Allt är ju gott och jag klarar inte alltid av det nyttigaste alternativet.Kanske därför vikten står still? Gåsamiddag och brunch den här helgen…

20111109 Inte mycket nytt på bantarfronten. Har kört fast men har ju ändå gått ner 6 kg vilket ju känns bra. Sötsug mest hela tiden nu. Undrar varför?

20111020 Tittade på ett ”gammalt” Vetenskapens värld idag och man blir ständigt förundrad. Hur inskränkta kan man bli egentligen? Och studien i Lund? Sponsrad av bl a Pågens (Inget ont om dem) i en studie om t ex LCHF där man inte äter bröd…

Titta gärna på programmet här

20111003 Sakta, sakta kryper min vik ner. Just nu läser jag om genernas betydelse för viktminskning.Karin Bojs och Anna Bratt har skrivit boken Vikten av gener. Även denna bok försespråkar lågt GI metoder som LCHF, ISO och GI-metoden men säger att LCHF kanske inte passar alla likaväl som viktväktarna inte passar alla. Mycket intressant att vi har olika gener som reagerar på olika saker. Vissa måste minska på fett för att gå ner i vikt men alla måste ta bort det mesta av socker och läsk för att det är så onyttigt.
Sanna Ehdins nya bok Finn din energikod känns som min nya bibel. Hittade den dock inte i två bokaffärer så jag fortsätter läsa den på Ipaden. Måste dock låna om den var 28:e dag och då försvinner mina bokmärke.

20110907 Inget svar ännu men jag äter lite mer ”normalt” Dock inget socker eller vitt mjöl. Försöker nog fortfarande undvika kolhydrater.

110906
Jag har problem med LCHF i alla fall vad gäller viktnedgång. Har läst på ordentligt och tror på LCHF och valde just den metoden för att den passar mig men vikten går inte ner. När jag nu lagt till någon potatis, knäckebröd och frukt så har jag börjat gå ner i vikt.

Har skrivit följande till dr Annika Dahlqvist idag:
Hej Annika!
Har ätit LCHF hela sommaren med ganska klent resultat på min vikt.

Jag får ont i magen (magknip 1-2 tim efter att jag ätit) av för mycket fett och även av tex blomkål, broccoli mm. Hur kommer man tillrätta med det? Även ägg till frukost ger mig magknip men inte naturell youghurt.

Väntar med spänning på svar!

110823 LCHF ja vad ska man tro? aftonbladet om LCHF

Läs Dr Annika Dahlqvists svar här

Paulun och Dahlqvist har chattat idag läs den här

Även Kostdoktorn har suckat idag

Vilken dag och vem ska man tro på? Dock en sak. Jag vägrar äta lightprodukter och mina barn som inte är överviktiga har aldrig fått lightprodukter. Jag har skaffat mina extra kilo genom att småäta på kvällarna!
Har dessutom gått ner ett kg. Kolla dagboken!

110817 Ett tag sedan jag skrev och inte går min vikt nedåt trots att jag håller mig till LCHF. Konstigt. Måste nog sluta dricka vin också!

110729 Läser om Hjärnkoll på vikten och ISO-dieten är säkert en av de GI-dieter som verkligen är bra. Montignac och Dukan är säkert också bra liksom LCHF som nog inte är lika strikt som jag försökt köra nu. Dock det går inte att vräka i sig ost o smör om man ska gå ner! Inte ens med LCHF! Syns på min vikt! Tyvärr. Se dagboken.
Martin Ingvar och Gunilla Eldh betonar även vikten!! av motion. Dock på en nivå som kroppen kan klara. Sömn är lika viktigt och att inte stressa!
Skriv gärna i min Gästbok om du följer denna sida!

110726
Började läsa isodieten igår och det är inte lätt att begripa om man måste ha kolhydrater eller inte. Enligt GI och iso – dietförespråkarna behövs det ca 20 % kolhydrater för hjärnan annars får man ketoner som är sura och inte ger tillräcklig näring åt hjärnan men så säger inte kostdoktorn. Vem ska man tro på?

110725 ytterligare 8 hg alltså 2,3 kg på en vecka! Inte dåligt när man kränger ost och fett. Är inte sugen på sött och det är nog första gången i mitt vuxna liv. Läste Pauluns kapitel om risker med LCHF men har inte haft några av de symptom han beskrev, nämligen trög mage och nedstämdhet. Nedstämnd kan ju diskuteras men vädret gör nog mest där, Regn, regn och åter regn.

110724
LCHF verkar fungera! 1,5 kg ner på 6 dagar trots vindrickande (är ju semester!) Har Dr Dahlqvist bok som jag nu ska hitta recept i. Har bara kört efter min lista som du hittar under Olika metoder. Har även reviderat texter på sidorna för jag tror inte längre på tex viktväktarna eller Aftonbladets viktsida! Har aldrig fungerat på mig. Visst jag går ner men sen? Upp igen! Det längsta jag varit smal sen jag fick barn är 1-2 år. Men nu hoppas jag innerligt att detta fungerar! Har inte varit alls lika ”sugen” på kvällarna vilket alltid varit mitt största problem. Dock känns det ganska konstigt att sätta i sig ost och grädde och känna att man bantar! Kommer skriva här varje vecka! Kommentera gärna i gästboken!

Har även läst boken Matrevolutionen – ät dig frisk med riktig mat. Han förespråkar multivitamintablett så inte vitaminbrist uppstår. D-vitaminer är också viktiga! Sola också med måtta så får du D-vitaminer gratis på sommarhalvåret. Ca 10-15 min utan solskydd. Ha, det har jag alltid gjort!

110702 Nu läser jag boken Hjärnkoll på vikten! Vilken fantastisk bok. Helt klart är att metoder som GI, ISO och Dukan är rätt väg att gå. Man ska INTE snåla på fettet däremot all form av socker och snabba kolhydrater.

110526 Dukandieten är det nyaste som jag ska prova från o med nästa vecka! Läs mer under snabbantning!

110315 Har helt övergått till ISO nu och jag är INTE hungrig. Tvärtom får jag inte riktigt ner portionerna. Har en bok som jag köpte som ”jultidning” om recept från ISOdieten och har beställt dietboken på Bokus bokrea. Finns ganska många obesvarade frågor i Kokboken. Helt plötsligt ska man baka med proteinpulver. Det enda proteinpulver jag stött på är sonens för att bygga muskler… Kan man baka med det?

110309 Det var supersegt det här. Jag har gått ner 2 kg på dessa otroliga ansträngningar. Men nu ska jag inte ge upp!! Var ute längre med hundej igår än jag brukar. Är i menopausen vilket säkert spelar roll. Närmar mig dock sakta gränsen för övervikt istället för fetma. Ska bli såå skönt när den gränsen passeras. Äter enligt GI / ISO. Inga kolhydrater. Försökte med pulver igår men det känns svårare.Är sockerberoende och därför funkar det inte så bra. Köpte MåBra igår där ingår boken Sockebomben denna vecka.

110227 Inget jättebra resultat hittills men jag är starkt motiverad

110217 Nu har jag satt igång på allvar och ska försöka skriva här nästan varje dag.Vintervädret har ersatts av blåst men ingen snö så det är helt ok! Blir vår i år också.

Min väninna och jag har börjat och för henne har det gått bra. 3 kg ner. Inte illa. Jag har bara gått ner marginellt men känner att jag är på rätt väg nu. Började med pulver igår och ska hålla det i tre dagar.

110117 Kunskaper är nog inte det jag saknar utan det har istället varit tillräcklig motivation. Nu använder jag mig av två saker för att bryta trenden med jojo-bantning. Dels Kognitiv beteendeterapi enligt Stahremetoden (se länk till höger) dels en väninna som har samma problem som jag. Vi ska väga oss hos mig varje vecka för att stärka varandra.

Första invägning hade vi idag och vi konstaterade att båda låg precis över gränsen för fetma… Inte roligt alls!

Måste säga att detta vinterväder som aldrig tar slut påverkar mig negativt. Det är svårt att gå ut och gå eftersom det är halt hela tiden! Men det kommer en vår någon gång i år också.

kontakta mig på ingmarie@bantar.se